Vraagtekens over Mislintat: "Neem de transfer van Mikautadze"

Georgos Mikautadze
Georgos Mikautadze Foto: © Orange Pictures

Sven Mislintat gaf deze zomer meer dan honderd miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Journalist Marcel van der Kraan vindt het opvallend dat de Amsterdammers in veel gevallen meer betaald hebben dan de transferwaarde van een speler. Dat gebeurde bij Josip Sutalo, Georges Mikautadze, Carlos Forbs, Gaston Avila en Chuba Akpom.

"Neem de transfer van Georges Mikautadze. Tot aan het begin van 2023 schommelde zijn transferwaarde tussen de 2,5 en 3 miljoen euro. In de zomer werd er door zijn club, het Franse FC Metz, een prijskaartje van 10 miljoen euro op hem geplakt. Mislintat is namens Ajax echter geen 10, maar 16 (!) miljoen euro kwijt", schrijft de journalist in De Telegraaf.

Voor Forbs betaalde Ajax veertien miljoen, terwijl zijn marktwaarde vier miljoen lager werd geschat. Voor Avila betaalde Mislintat meer dan twaalf miljoen, waar hij een jaar eerder voor vier miljoen gekocht werd door Royal Antwerp FC. Voor Akpom wordt een soortgelijk bedrag betaald.

"Chuba Akpom kwam in Engeland als huurspeler uit voor zes verschillende clubs, werd tenslotte voor 1,2 miljoen gesleten aan PAOK Saloniki en voor 3 miljoen euro opgehaald door Middlesbrough waar hij in het Championship (tweede niveau) voor het eerst van zijn leven 28 keer scoorde. Daarvoor nooit meer dan negen goals. Ajax tikte meteen 12,3 miljoen euro af."

Lees meer:
0 reacties