Vraagtekens over mogelijke Bergwijn-komst: "Vind het overbodig"

Steven Bergwijn bij Tottenham Hotspur
Steven Bergwijn bij Tottenham Hotspur Foto: © Pro Shots

Steven Bergwijn is volgens Kenneth Perez helemaal niet nodig bij Ajax. De Amsterdammers zouden de aanvaller graag willen huren van Tottenham Hotspur, waar hij onder Antonia Conte nauwelijks aan spelen toekomt.

"Hij werd hiervoor een beetje gecombineerd met Neres. Dat hij de ideale upgrade zou zijn als je Neres in de winter kunt verkopen. Je gaat er kwalitatief op vooruit als je Bergwijn dan kan huren", vertelt Freek Jansen, journalist van Voetbal International, bij Voetbalpraat. Perez kan zich overigens niet vinden in de woorden "Denk je dat echt? We hebben Neres ook op andere manieren gezien dan dit seizoen."

Jansen stelt dat de Braziliaanse aanvaller 'wel ver is weggevallen'. Waar hij bij Ajax eerst een sensatie was, moet hij het nu doen met invalbeurten. Daarin weet hij dit seizoen weinig indruk te maken. Maar Berghuis is ook geen garantie voor succes, stelt Perez. "Hij speelt nooit bij Tottenham, dus we kunnen het niet beoordelen. Je kan niet op basis van een lange reeks wedstrijden zien waar hij nu staat."

Bergwijn is volgens de Deen ook niet te vergelijken met Neres. "Hij is meer een harde werker geworden. Neres is iemand die in de kleine ruimte heel nuttig kan zijn. Hij zit nu alleen ver achter Antony. En Berghuis kan ook nog op die positie spelen. Dus ik vind Bergwijn best wel overbodig", besluit Perez.

Alleen vandaag! Bonus bij BetCity

Dankzij AjaxFanatics.nl krijgen nieuwe spelers een Boosted Odd van 5.00 bij een zege van Ajax tegen Sporting! Schrijf je in bij BetCity.nl en grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand