Vriends: "Ik zie op tv een hele andere trainer qua uitstraling"

Bart Vriends was afgelopen seizoen speler van Sparta in het succesvolle seizoen met Maurice Steijn aan het roer. De verdediger was maandagavond te gast bij Rondo en vertelt met zijn oud-coach mee te leven.

Het gaat namelijk niet goed bij Ajax. De Amsterdammers presteren wisselvallig en op bestuurlijk niveau staat de club in brand. Vriends geeft dan ook aan zijn voormalig coach niet meer te herkennen. "Ik zie vooral een heel andere trainer op tv in zijn rust en uitstraling, dan hoe ik hem kende. Bij ons is het van de eerste tot de laatste dag goed gegaan en was hij heel ontspannen. Na de training rustig praten met jongens op het veld. Die ontspannen houding zie ik niet meer terug. Dat heeft natuurlijk met de enorme druk van de club Ajax te maken en de druk die nu op hem staat."

Vriends kan begrijpen dat Steijn teleurgesteld is over afgelopen transferzomer en leeft met hem mee. "Dat kan ik wel goed volgen eerlijk gezegd." Nog altijd denkt Vriends met plezier terug aan de periode dat Steijn de touwtjes in handen had op Het Kasteel. "Zijn rol was groot. Hij heeft bij ons echt voor een cultuurverandering gezorgd", meent de verdediger.

"We waren een ploeg die onder druk stond en dreigde te degraderen. Hij heeft op een of andere manier, door de persoonlijkheid die hij is, de angel eruit gehaald en ons weer lekker laten voetballen. Het probleem bij Ajax is dat je daar natuurlijk geen tijd voor hebt. Ik kijk er niet met plezier naar, ik vind het vervelend om te zien", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties