Waarom de vorm van Ajax steeds meer op de onvoorspelbaarheid van roulette lijkt

Chuba Akpom baalt na een misser
Chuba Akpom baalt na een misser Foto: © Pro Shots

Als je bekend bent met roulette, dan weet je dat het behoorlijk onvoorspelbaar is of je gaat winnen of verliezen. Soms profiteer je van een winning streak en andere keren staat het geluk niet aan je zijde. Dit is een beetje te vergelijken met het spel van Ajax, die dit seizoen zowel goede als minder goede prestaties neerzet. In dit artikel bekijken we hoe dit komt.

Statistieken van de afgelopen wedstrijden

Als we een blik werpen op de statistieken van 2024, dan komt dit uit op een aantal van 20 wedstrijden op het moment van schrijven. Om precies te zijn vier overwinningen in januari, waardoor het jaar mooi van start ging. In februari hebben ze zes wedstrijden gespeeld, waarvan slechts één overwinning en maar liefst drie keer een gelijkspel. In maart stonden er wederom zes wedstrijden op het programma, met twee overwinningen en weer drie keer gelijkspel. Waarbij de wedstrijd tegen Aston Villa met een verlies van 4-0 diep in ons geheugen staat. In april waren het vier wedstrijden met één overwinning en twee keer gelijkspel. Inzetten op Ajax kan dus echt twee kanten opgaan.

Hiermee komt het totaal voor dit seizoen op 36 wedstrijden, 15 zeges,12 keer gelijkspel en 9 verliezen. Het is dus een behoorlijk wisselvallige periode voor het Amsterdamse team. Maar hoe komt dit? Hieronder een aantal mogelijke oorzaken.

De komst van Chuba Akpom 

Chuba Akpom gooit hoge ogen sinds John van ‘t Schip de ploeg onder zijn hoede heeft genomen. Hij is een speler die inmiddels voor zoveel clubs heeft gespeeld, dat hij zelf de tel een beetje kwijtgeraakt is. De topscorer en topspeler van 2022/23 heeft in ieder geval voor wat mooie pieken gezorgd voor Ajax, met maar liefst 10 doelpunten in 22 wedstrijden dit seizoen. Wat bijna evenveel is als de winkans van roulette in het online casino, als je inzet op zwart of rood. 

Het vertrek van Van ‘t Schip

Ajax is alweer op zoek naar een nieuwe trainer, omdat het contract van Van ‘t Schip afloopt als het seizoen erop zit. Akpom hoopt op een jonge trainer, met een duidelijke structuur in gedachten. Iemand als Xabi Alonso, liet hij in een interview weten. De continue verandering van trainers, kan een van de redenen zijn dat Ajax wisselvallig presteert. Het is voor het team toch telkens weer wennen, aangezien iedere coach dit op zijn eigen manier doet. Ook assistent-trainer Maduro verlaat de ploeg al na een enkel seizoen. Wegens uitblijvende successen en een positie als hoofdtrainer bij een andere betaalde club.

Een onvoorspelbare sport

Uiteraard kunnen we zo nog tal van factoren opnoemen die zorgen voor de schommelende prestaties van Ajax. Een van de belangrijkste factoren is echter de sport zelf. Net als roulette is het een zeer onvoorspelbaar spel, waarbij je soms een winning streak hebt (meerdere zeges na elkaar) en het daarna ineens weer tegen zit. Voormalig voetballer Silooy weet dit als geen ander en ziet de toekomst voor Ajax rooskleurig. Hij zei hierover dan ook het volgende: “Voetbal is onvoorspelbaar, het kan zo omslaan”. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand