"Waarom zouden Brobbey en Memphis niet samen kunnen spelen?"

Brian Brobbey bij het Nederlands elftal
Brian Brobbey bij het Nederlands elftal Foto: © Pro Shots

Brian Brobbey zal tijdens het EK bij Oranje op de bank zitten, zo is de verwachting van Roy Makaay. De voormalig topspits ziet echter wel een rol voor de Ajacied en tipt bondscoach Ronald Koeman.

"Een fitte Memphis speelt bij Koeman. Dan zal Brobbey dus waarschijnlijk op de bank beginnen", voorspelt Makaay in gesprek met ESPN. Hij heeft wel een idee: "Waarom zouden Brobbey en Memphis niet samen kunnen spelen? Brobbey als diepe spits, als aanspeelpunt, en Depay in een vrije rol eromheen. Dan spelen ze allebei in hun kracht", zegt hij.

Een prikkelende gedachte, zo vindt ook Erwin van de Looi, de voormalig bondscoach van Jong Oranje. "Als je met drie centrale verdedigers en wingbacks gaat spelen, is dat zeker een optie", is zijn reactie op het plan van Makaay. In Jong Oranje speelde Brobbey geregeld in een tweemansvoorhoede. "Brobbey en Zirkzee hebben in Jong Oranje meer dan eens samengespeeld."

"En de manier waarop Zirkzee dat invulde - zwervend, vrij, intuïtief - lijkt op hoe Memphis dat graag doet. Dus volgens mij moeten Brobbey en hij ook aardig samen kunnen spelen", aldus Van de Looi.

Lees meer:
0 reacties