Waterreus: "Dan moet de VAR juist zeggen dat Martinez geel krijgt"

Ronald Waterreus
Ronald Waterreus Foto: © Pro Shots

Het komt steeds vaker voor dat een keeper doet alsof hij een blessure heeft, zodat een trainer zijn veldspelers instructies kan geven. Ronald Waterreus vindt het puur spelbedrog en is ook niet te spreken over het trucje van Sparta-trainer Henk Fraser afgelopen weekend.

Sparta doelman Maduka Okoye deed afgelopen zaterdag in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-0) iets wat veel collega-keepers al deden. Henk Fraser zei na afloop te profiteren van de mazen in de wet. Waterreus denkt er anders over dan Fraser en ziet het als spelbederf.

"Spelbederf is voor kijkers een van de meest irritante dingen in het voetbal. Alleen: zolang er geen adequate regelgeving is, zul je dit soort praktijken blijven zien. Hoe hoog ik Henk Fraser als mens en trainer ook heb zitten; dit moet je gewoon niet willen", reageert Waterreus in het Algemeen Dagblad.

Waterreus legt de bal bij de KNVB om er iets aan te doen. "Toezien op spelbederf, en dan doel ik op spelbederf in de breedste zin van het woord, zou nadrukkelijk tot het takenpakket van de VAR moeten behoren", stelt hij. "Als de VAR ziet dat Martínez van Ajax voor de zoveelste keer een tegenstander een gele kaart probeert aan te naaien, zou de VAR de mogelijkheid moeten krijgen om tegen de scheidsrechter te zeggen dat juist Martínez die gele kaart krijgt. En voor die toneelstukjes met de keepers zou hetzelfde moeten gelden."

Ook de KNVB heeft gereageerd op het trucje van Fraser afgelopen zaterdag. Zij vinden het 'niet wenselijk' om het stimuleren van blessures om een tactische ingreep te doen. Vanuit Zeist wordt ingesteld dat er in algemene zin wordt gekeken naar een oplossing. De actie van Okoye wordt verder niet meer onderzocht. Volgens de KNVB is het aan de FIFA om spelregels te wijzigen.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
NEC
14:30
Ajax
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
Feyenoord
14:30
Ajax
do
26/01
Ajax
21:00
FC Volendam
zo
29/01
Excelsior
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand