"We liepen bij Ajax al snel tegen muren, de club was te log"

Atilla Aytekin
Atilla Aytekin Foto: © Pro Shots

Fortuna Sittard wil zich gaan mengen in de subtop van de Eredivisie. Principion Holding B.V. van voorzitter Atilla Aytekin krijgt een meerderheidsbelang in de Limburgse club. De overname ligt momenteel ter goedkeuring bij de licentiecommissie van de KNVB.

Aytekin heeft grootse plannen met Fortuna. "Je kunt de Nederlandse clubs qua begroting verdelen in drie groepen", schetst hij in gesprek met Voetbal International. "De topclubs zitten in een range van 80 tot 120 miljoen euro. Subtoppers als FC Twente, FC Utrecht en AZ werken met tussen de 20 en 30 miljoen. Dan heb je de rest, allemaal ergens tussen de 7,5 en 15 miljoen."

"Wij willen met Fortuna (huidige begroting negen miljoen, red.) qua budget binnen drie jaar in de subtop spelen. En Europees voetbal halen. Niet toevallig een keer, maar structureel", aldus Aytekin, die denkt dat de plannen realiseerbaar zijn met Fortuna Sittard. "Dat potentieel ís er. De grootte van de stad zegt niet alles. AZ begon ook heel klein. Net als FC Twente. Alles draait om het plan en de mensen. Je moet slim zijn, dát telt."

Aytekin is succesvol ondernemer met Azerion en ziet mogelijkheden in de voetbalwereld. "Ik ben ervan overtuigd dat elke normale Eredivisionist minimaal twintig procent omzet online kan behalen. Drie jaar geleden werden we sponsor van het esportsteam van Ajax, waar we al snel tegen muren aanliepen. Die club zat al vast aan allerlei contracten, was te groot, te log voor ons. Bovendien verkoopt Ajax zichzelf wel. Wij zagen de uitdaging om met een middenmoter aan de slag te gaan. En dan wel als eigenaar, zodat we ook echt iets zouden kunnen veranderen."

Steven Berghuis

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet

Ajax speelt dinsdagavond de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Napoli. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van de Amsterdammers. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 8 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Ajax -
zo 16 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Excelsior -
za 22 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Ajax -
za 29 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
Vitesse -
zo 6 nov. 2022, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 AZ 8 11 20
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 8 11 17
5 FC Twente 8 10 16
Bekijk de hele stand