"We wilden Kaplan halen voor de toekomst, net als Thomas Beelen"

Thomas Beelen in duel met Romelu Lukaku
Thomas Beelen in duel met Romelu Lukaku Foto: © Pro Shots

Alfred Schreuder heeft vorig seizoen een poging gewaagd om Thomas Beelen naar Ajax te halen. Het mocht echter niet baten voor de Amsterdammers die voor Ahmetcan Kaplan gingen.

Ahmetcan Kaplan werd de aankoop van Schreuder voor in de defensie. Schreuder pikte hem als trainer van de Amsterdammers in de zomer van 2022 voor het astronomisch hoge bedrag van tien miljoen euro op bij het Turkse Trabzonspor.

Schreuder legt uit. "Hij was en is een groot talent waar toen veel interesse in was. We haalden hem voor de toekomst omdat we in Calvin Bassey een speler zagen die snel voor veel geld verkocht kon worden aan een club in de Premier League", weet Schreuder bij Voetbal International.

Kaplan was echter niet de enige verdediger die op Schreuders lijstje stond. "We wilden Kaplan halen voor de toekomst, net als Thomas Beelen. Die konden we in de winterstop overnemen van PEC Zwolle omdat de kans groot was dat Jurriën Timber weg zou gaan. We hebben gepusht voor Thomas, maar uiteindelijk is dat niet gelukt."

Lees meer:
0 reacties