"We worden géén wereldkampioen, dat kan niet met spelers als Pasveer"

Het Nederlands elftal speelt maandagmiddag om 17.00 uur de eerste wedstrijd op het WK in Qatar. Senegal is de eerste tegenstander in de jacht op de wereldtitel, al denkt Marcel van Roosmalen niet dat het zover zal komen voor Oranje. De journalist is kritisch op een aantal spelers, maar ook op de bondscoach.

"Louis van Gaal is natuurlijk geen emir, maar ik kijk graag weg als hij onverhoopt wel een gebied krijgt toegewezen", zegt Van Roosmalen in De Oranjewinter. "Want het is wel zijn bedoeling dat iedereen hetzelfde denkt. Hij praat bewust wartaal, die gretig wordt opgetekend door journalisten, die net doen of ze met tegenzin aanwezig zijn.

"Ze vinden de bondscoach flamboyant en kleurrijk, maar worden door hem gebruikt om tegenstanders als Qatar en Senegal zand in de ogen te strooien", gaat de journalist verder. "We worden namelijk géén wereldkampioen. Dat kan niet met spelers als Vincent Janssen, Luuk de Jong, Remko Pasveer en zeker niet met Edgar Davids als assistent."

"Onze spelers zijn pionnen. Ze doen alles voor een kusje op het voorhoofd of een aai over de bol van de meester. Ik ben heel blij dat ze mij niet hebben gekocht om daarbij aanwezig te moeten zijn", aldus Van Roosmalen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand