Weer netten bij Klassieker, maar oplossing voor televisiekijker

De Kuip met netten bij Feyenoord-Ajax in januari 2023
De Kuip met netten bij Feyenoord-Ajax in januari 2023 Foto: © Pro Shots

Woensdag 5 april staan Feyenoord en Ajax opnieuw tegenover elkaar. In De Kuip strijden zij om een plek in de finale van de KNVB Beker. Opnieuw zullen er netten rondom het veld worden geplaatst, al zal de televisiekijker er minder last van.

Op 22 januari stonden beide ploegen ook tegenover elkaar in De Kuip. Toen werden de netten rondom het hele veld geplaatst. Dat zal op 5 april niet het geval zijn, zo weet het Algemeen Dagblad te melden. "De Olympiazijde, waar de belangrijkste camera’s staan waarmee ESPN de wedstrijd registreert voor de tv-uitzending, blijft ‘open’."

Televisiezender ESPN was in januari genoodzaakt om de camera’s aanzienlijk hoger in het stadion te installeren, omdat de netten anders recht voor de lens zouden hangen. Tv-kijkers klaagden op sociale media over het hoge camerastandpunt. De netten waren daarop nog steeds te zien.

ESPN is blij met de keuze van Feyenoord om geen netten te plaatsen op de Olympiazijde. "Uiteraard zijn we blij dat Feyenoord nu voor deze constructie kiest, die in Europees verband ook regelmatig is ingezet. De tv-kijkers hebben nu geen last van palen en netten in beeld. We kijken uit naar een prachtige Klassieker."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand