Weerden ziet droom uitkomen: "Toen kreeg ik tranen in mijn ogen"

Nadine Noordam en Ashleigh Weerden juichen
Nadine Noordam en Ashleigh Weerden juichen Foto: © Orange Pictures

Voor Ashleigh Weerden is afgelopen zaterdag een droom uitgekomen. De linksback speelde met Ajax Vrouwen in de Johan Cruijff ArenA tegen Feyenoord Vrouwen.

"Toen ik zes jaar was zei ik tegen mijn moeder dat ik in een volle ArenA wilde spelen. Ik hoorde iedereen en voelde alle steun. Voor mij is die droom uitgekomen. Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik al die mensen zag. Ik wist dat ze allemaal achter ons stonden. Dat geeft een heerlijk gevoel", zei Weerden na afloop voor de camera van Ajax TV.

Voor de rappe vleugelspeelster werd het duel extra speciaal. Weerden scoorde namelijk de 1-1. "Ik zag dat de keeper voor het doel stond en ik schoot gewoon. De bal belandde mooi in de goal. Het was een bewuste bal. Ik wist dat zij rekende op een voorzet", zegt ze. De ontlading die daarop volgde was mooi.

"Het deed iets met me en ik was heel blij. We hadden moeten doorpakken en kregen die momenten ook. Helaas blijft de goal uit en dat is zonde. We speelden voornamelijk op hun helft en dan is het jammer dat we onszelf niet belonen", was het oordeel van Weerden, die wel heeft genoten. "Ik probeer hier wel van te genieten, maar in mijn achterhoofd is het resultaat zonde. Ik baal van de uitslag, maar heb er wel van genoten."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand