Weghorst een versterking voor Ajax? "Ik zie het niet voor me"

Wout Weghorst viert zijn goal tegen Canada
Wout Weghorst viert zijn goal tegen Canada Foto: © Pro Shots

Marciano Vink denkt niet dat Wout Weghorst een goede aanwinst voor Ajax is. De spits van Burnley zou naast FC Twente ook door de club uit Amsterdam begeerd worden. 

Vink vraagt zich af of Weghorst wel bij Ajax past. "Ik heb diep respect voor wat hij met zijn kwaliteiten heeft bereikt, maar als we praten over een Ajax-spits die onder Farioli hoog druk op de bal moet zetten...", begint hij in Voetbalpraat. "Het zou kunnen, maar ik zie het niet voor me. Brobbey is eerste spits en hij (Weghorst red.) is geen type dat tweede spits wil zijn."

Volgens de analist valt er voor Brian Brobbey ook weinig te leren van Weghorst. "Brobbey neemt echt geen voorbeeld aan Wout Weghorst. Het enige is misschien het feit dat je een bepaalde mentaliteit meebrengt, maar de mentaliteit van Brobbey is ook goed", stelt hij. "In zo’n rukseizoen in een rukelftal laten zien dat jij wél degene bent waar je voorin op kunt bouwen, dát vind ik mentaliteit."

Dat Weghorst enorm fanatiek zou drukzetten gaat er bij Vink ook niet in. "Hij kan van links naar rechts rennen achter een bal aan en dat vinden jullie dan misschien fantastisch. Dat is niet slim drukzetten, maar gewoon laten zien dat hij heel hard werkt", aldus de kritische analist. "Ik denk niet dat Brobbey naar Weghorst kijkt en Weghorst waarschijnlijk niet naar Brobbey."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand