Weghorst naar Ajax? "Dan gaat de vraagprijs bij Burnley wel omhoog"

Wout Weghorst viert zijn goal tegen Canada
Wout Weghorst viert zijn goal tegen Canada Foto: © Pro Shots

FC Twente hoopt nog steeds dat Wout Weghorst deze zomer toegevoegd kan worden aan de selectie. De spits van het Nederlands elftal zou ook in de belangstelling staan van Ajax, en dus vraag analist Leo Driessen zich af: hebben de Tukkers Weghorst al een concrete aanbieding gedaan? FC Twente-watcher Leon ten Voorde geeft antwoord.

"Ze zijn al zo lang met elkaar in gesprek, dat daar geen onduidelijkheid meer over kan bestaan", zegt Ten Voorde bij Voetbalpraat. Driessen: "Dus hij weet wat hij kan krijgen bij FC Twente." Ten Voorde: "Als Weghorst zo door gaat, wordt hij straks topscorer van het EK met dit gemiddelde. Dan gaat de vraagprijs bij Burnley wel omhoog."

"Dan komt de vraag: kan FC Twente het wel betalen?", zo vervolgt de clubwatcher. "Hij heeft nog een jaar contract bij Burnley. Ik ga er niet van uit dat hij bij Burnley blijft, want het is daar geen succes geworden. Ze zijn gedegradeerd, hij verdient daar een goed salaris, dus die willen van hem af."

Er zouden meer kapers op de kust zijn voor Weghorst. Ten Voorde: "Je leest nu overal Ajax. Dat zal ongetwijfeld kloppen, alleen het is nog door niemand bevestigd vanuit het Weghorst-kamp of vanuit Ajax. Op het moment dat Ajax genoemd wordt, ging de helft van de FC Twente-achterban op de achterste benen staan, van: als hij dat gaat doen, dan... Weghorst heeft meerdere keren aangegeven, ook vol emotie, dat zijn grote droom is om bij FC Twente te spelen. Het is nu of nooit. Ik denk dat Burnley wacht tot na het EK", aldus Leon ten Voorde. 

Lees meer:
0 reacties