Weijs steunt Mislintat: "Zijn kwaliteiten passen bij het spel van Ajax"

Willem Weijs
Willem Weijs Foto: © Pro Shots

Door zijn goede prestaties bij Bologna is Joshua Zirkzee opgenomen in de voorselectie van Oranje. Huidig trainer van FC Eindhoven Willem Weijs had de spits onder zijn hoede bij Anderlecht en steunt Sven Mislintat, die hem in de zomer naar Ajax wilde halen maar weinig steun kreeg.

"Joshua barstte van de kwaliteit en brandde van de ambitie, maar op een of andere manier was dat er nog niet uitgekomen", zegt Weijs tegen Voetbal International. "Het leek alsof hem dat een beetje in de weg zat. Ook bij Anderlecht was het begin moeizaam. Op trainingen was hij vaak geweldig. Daar zagen we geniale acties, zijn fabuleuze balbehandeling en harde gerichte schoten met binnenkant voet. Maar het lukte aanvankelijk niet dat niveau te vertalen naar de wedstrijden.

"Dat contrast deed me denken aan de begintijd van Zlatan Ibrahimovic bij Ajax", gaat hij verder. "Over Zlatan gingen al snel verhalen rond over de geweldige dingen die hij tijdens trainingen liet zien. Maar het duurde even voordat zijn talent zichtbaar werd in wedstrijden. Dat was met Joshua net zo. Na de winterstop ontplofte hij. In korte tijd ontsteeg Joshua het niveau van Anderlecht en de Belgische competitie. Er stond geen rem meer op."

Afgelopen zomer toonde ook Ajax interesse in de aanvaller. Sven Mislintat was zeer gecharmeerd van de 22-jarige Nederlander. "Daar kon ik me veel bij voorstellen", reageert Weijs. "Joshua wordt vaak omschreven als een 9,5. Hij is een balvast aanspeelpunt, handig in de kleine ruimtes, hij kan zelf scoren én anderen in stelling brengen. Zijn kwaliteiten passen goed bij het Ajax-spel."

Lees meer:
0 reacties