Wesley Sneijder adviseert Koeman: "Zou altijd met hem starten"

Wesley Sneijder
Wesley Sneijder Foto: © Orange Pictures

Wesley Sneijder zou Brian Brobbey altijd in de basisopstelling van het Nederlands elftal zetten als hij de bondscoach was. Dat vertelde de analist woensdagavond bij RTL.

De oud-international valt op dat Nederlandse spitsen zich steeds meer laten zien. Zo scoorde Donyell Malen dinsdagavond tegen PSV in de Champions League (1-1): "Ze gaan een beetje opstaan in de eindfase vóór het EK, hè? Onze spitsen", vertelt Sneijder. Daarna gaat Wesley wat tactischer in op Oranje: "Kijkend naar waar we straks misschien wel zullen eindigen qua opstelling, zal het neigen naar een 5-3-2-systeem, wat in mijn optiek ook heel aanvallend kan zijn. Dan heb je ‘hogere’ zijkanten, waardoor je soms met vier man voorop komt, mocht je met twee spitsen spelen."

De analist is in ieder geval onder de indruk van één spits uit de Eredivisie. "Ik zou altijd met Brobbey starten, dat zou mijn vaste spits zijn. Hij steekt nu in fantastische vorm. Het is ook lekker voor een speler om om Brobbey heen te bewegen." Daarnaast ziet Wesley nog meer goede spitsen rondlopen in Europa: "Dan heb je ook Malen, Cody Gakpo en Joshua Zirkzee nog. Zirkzee is bij Bologna echt fantastisch bezig. Dat zijn dan weer té veel namen voor één positie, dus we hebben een probleem", besluit Wesley.

Lees meer:
0 reacties