Wesley Sneijder stoort zich aan Ajax-spelers: "Komen net kijken"

Wesley Sneijder op de tribune
Wesley Sneijder op de tribune Foto: © Pro Shots

Wesley Sneijder is niet te spreken over de houding van een aantal Ajax-spelers. De oud-international is hard voor onder meer Owen Wijndal en Brian Brobbey.

Wijndal werd afgelopen zomer overgenomen van AZ, maar momenteel krijgen zelfs Jorrel Hato en Youri Baas de voorkeur boven Wijndal. Sneijder denkt te weten waarom hij niet speelt: "Ik denk, als ik het zo zie, vanwege zijn houding", zegt hij bij Veronica Offside. Andy van der Meijde sluit zich daarbij aan: "Dat denk ik ook, net zoals Brobbey."

Sneijder mist plezier en professionaliteit en vreest voor groepjesvorming bij de Amsterdamse club. "Ik vraag me af: doen die gasten er wel alles voor? Ze hebben thuis blijkbaar geen spiegel en kunnen niet tegen kritiek. En ze hebben al helemaal geen zelfkritiek. Als je dan een keertje er naast wordt gezet, krijg je de pest erin en ga je elkaar meeslepen. Er zullen ongetwijfeld groepjes zijn en die gaan zich samenvoegen."

Hij gaat verder: "Het zijn een beetje dezelfde types allemaal qua houding, als ze invallen. Als Brobbey een goal maakt, niet juichen. Je komt net kijken", klinkt het gefrustreerd. "Juichen, ren de pollen uit het veld als je gescoord hebt. Geniet ervan, geniet van het spelletje. Het is het allermooiste wat er is. Ze stralen het niet uit. Daar stoor ik me echt aan, serieus. Aan die gasten die net komen kijken en denken: ik heb een doelpunt gemaakt, lekker belangrijk."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand