Wesley Sneijder vliegt vanwege grote som met geld naar Brazilië

Wesley Sneijder
Wesley Sneijder Foto: © Pro Shots

Wesley Sneijder is onlangs naar Brazilië toe gevlogen om een grote som met geld op te gaan halen, zo weet RTV Utrecht te melden. DHSC, de amateurclub waar de ex-Ajacied actief is, zou nog een groot geldbedrag krijgen van een geldschieter in Brazilië maar hebben dit tot op heden nog niet ontvangen. De poging van Sneijder om het geld persoonlijk te innen was ook niet succesvol.

Het Algemeen Dagblad maakte onlangs bekend dat de club uit Utrecht in financiële problemen verkeerd. Onder andere contributie-achterstanden maken dat de club een schuld van zo'n 150.000 tot 200.000 euro heeft.

In 2022 haalde de club zo'n 170.000 euro op bij een benefietavond. Echter is dit geld dus nog niet bij DHSC, maar ergens in Brazilië. “Een grote sponsor uit Brazilië had zo'n 130.000 euro toegezegd en dat geld hebben we nooit ontvangen”, vertelt DHSC-woordvoerder Bert van Lienden in gesprek met het RTV Utrecht. "Wesley Sneijder is nog naar Brazilië toegegaan om het alsnog te krijgen, maar dat is niet gelukt.”

De voorzitter van Stichting Ondiep en oud-voorzitter van DHSC, Harry Lulofs, vertelt dat de Utrechtse club niet altijd op Sneijder moet steunen. "De club kan niet altijd aan het geldinfuus van Wesley of de stichting Sport Ondiep hangen. Men gaat ervan uit dat de stichting altijd al het geld aan DHSC geeft, maar wij kunnen meerdere goede doelen steunen. De Johan Cruijff Foundation geeft ook niet alleen maar geld aan Ajax”, aldus Lulofs.

Lees meer:
0 reacties