Wie begint naast Timber? "De ogen zullen zijn gericht op Rensch"

Devyne Rensch
Devyne Rensch Foto: © Orange Pictures

Jurriën Timber gaat nog een seizoen bij Ajax spelen, lijkt het. Het is echter nog lang geen uitgemaakte zaak wie naast hem centraal in de verdediging zal gaan beginnen.

"Jurriën Timber heeft zich bewezen als centrale verdediger en zal op die positie de eerste keuze zijn, waardoor het vooralsnog zal gaan tussen twee talenten. De tieners Devyne Rensch (19) en Youri Regeer (18) zullen hun kans gaan krijgen, terwijl ook Sean Klaiber (27) terugkeert van een zware knieblessure", schrijft Freek Jansen in Voetbal International.

Een grote favoriet is er wel. "De ogen zullen daarbij vooral zijn gericht op Rensch. De talentvolle vleugelverdediger kende twee jaar geleden een ijzersterk debuutseizoen in de eerste selectie, maakte veel minuten en werd zelfs geselecteerd voor het Nederlands elftal, maar had afgelopen seizoen met een terugslag te maken. De sleutel ligt bij Rensch. Ajax brengt externe opties in kaart, maar wil de plek het liefst met een eigen speler invullen. Het worden examenweken voor Rensch."

Perr Schuurs is echter de dupe van het grote talent van Timber, die dus sowieso in de basis lijkt te starten. "De 22-jarige Schuurs begint aan zijn vierde seizoen bij Ajax, maar heeft de strijd om een basisplek als rechter centrale verdediger verloren van Timber. De Limburger, die het afgelopen seizoen afsloot met een knieblessure, gaf onlangs al aan dat hij komend jaar gebaat is bij veel speelminuten."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand