"Wie verzint het om Akpom het Ajax-shirt met nummer 10 te geven?"

Chuba Akpom tegen FC Twente
Chuba Akpom tegen FC Twente Foto: © Pro Shots

Valentijn Driessen is woedend over de 'onkunde' binnen de selectie van Ajax. Bijna alle zomeraankopen van Sven Mislintat krijgen flinke kritiek van de journalist.

"De Noor (Sivert red.) Mannsverk kwam met het etiket ’de nieuwe Frenkie de Jong’ binnen. De verdedigende middenvelder heeft een slechte balaanname, speelde de bal voornamelijk naar de verkeerde kleur, breed, of naar achteren en stond vaak verkeerd opgesteld. Voor Mislintats 20-jarige oogappeltje Tahirovic - volgens de Duitser de beste defensieve middenvelder van de wereld in zijn leeftijdscategorie - gold hetzelfde als voor Mannsverk. Nog meer onzin", vertelt Driessen kritisch in De Telegraaf.

De redevoering van Driessen gaat verder. "Sosa is volgens Mislintat de linksbenige David Beckham en tegelijk een Richard Witschge-kopie. Wat een overschatting voor iemand die bij FC Twente tot anderhalve goede voorzet kwam en als linksachter niet weet wat verdedigen is. Wie verzint het om Akpom het Ajax-shirt met nummer 10 te geven? Dat was louter voorbehouden aan spelers als Tadic, Eriksen, Bergkamp en andere grootheden; stylisten die nooit ruzieden met de bal en de bal niet zo mishandelden als Akpom", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties