Wijffels: "Feyenoord en Ajax zijn nu de twee titelkandidaten"

Ajax juicht na een goal tegen Sparta Rotterdam
Ajax juicht na een goal tegen Sparta Rotterdam Foto: © Pro Shots

Feyenoord deed afgelopen weekend uitstekende zaken in de titelstrijd door met 2-1 te winnen van concurrent AZ. Ook Ajax maakte geen fout, terwijl PSV en FC Twente wel dure punten morsten.

Het leek lange tijd tussen vijf clubs te gaan, maar dat lijkt nu afgelopen met nog twaalf speelronden te gaan. "Feyenoord en Ajax zijn nu de twee titelkandidaten", zegt Maarten Wijffels in de AD Voetbalpodcast. "Misschien AZ nog een klein beetje. FC Twente en PSV zijn wel uitgeschakeld voor de titel. Feyenoord is de belangrijkste kandidaat, iedereen weet dat nu. Wat gaat dat doen met de spelers? Zeker als Feyenoord nog een leuk parcours draait in Europa."

Feyenoord speelde al op zaterdagavond en dat was volgens Mikos Gouka een voordeel. "Voor Feyenoord was het gunstig dat het een avondwedstrijd was", reageert de journalist. "AZ heeft jonge en onervaren jongens en als je dan zo begint met zoveel vuurwerk, dan voelt het als een Europese avond. Bovendien merk je dat supporters van Feyenoord het gevoel hebben dat het kan dit seizoen: kampioen worden. Dat heeft veel te maken met Arne Slot."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand