Wijffels mist oud-Ajacied in Oranje: "Zelf moeten afdwingen"

Maarten Wijffels
Maarten Wijffels Foto: © Pro Shots

Nederland kan zich, na de overwinning op de Verenigde Staten, opmaken voor een duel tegen Argentinië. In de WK Voetbalpodcast van Het Algemeen Dagblad wordt er gesproken over de rollen binnen de selectie en het gemis van Ryan Gravenberch.

"Een dag na zo’n overwinning pakt iedereen zijn rol in de groep. Er is even wat meer fysiek contact. Een arm om iemands schouder”, zegt Maarten Wijffels. "Maar Andries Noppert pakt dan de camera van de social media man van Oranje en gaat filmen. Hij zit niet bovenop de apenrots, maar ze hebben hem allemaal geaccepteerd binnen de selectie. Ze vertrouwen hem.”

Ondanks de ruime overwinning van Oranje, lijkt de juiste samenstelling voor het middenveld nog steeds niet gevonden. "Voor Oranje zou het wel prettig zijn als er naast Frenkie de Jong nog een zekere middenvelder staat", legt Wijffels uit. "Die heb je eigenlijk niet. Daar had Gravenberch moeten staan. Hij had zelf moeten afdwingen dat hij de middenvelder naast De Jong zou worden. Dat ligt niet bij een trainer, maar bij de speler zelf.”

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand