Wijffels twijfelt over De Jong: "Vraag of je hem moet opstellen"

Frenkie de Jong en Memphis
Frenkie de Jong en Memphis Foto: © BSR Agency

Frenkie de Jong kampt met een blessure, maar is fit genoeg voor het EK. Bondscoach Ronald Koeman gaf aan te verwachten dat de oud-Ajacied de eerste wedstrijd kan halen. Maarten Wijffels vindt dat Koeman De Jong niet moet opstellen als hij niet helemaal fit is.

"Als Frenkie de Jong fit raakt, moet hij wel spelen", opent Wijffels in de AD Voetbalpodcast. "Alleen ik voorzie een beetje dat hij zeventig procent gaat zijn in de eerste wedstrijd. Dan is het de vraag, moet je hem opstellen? Dan kom je bij de optie Joey Veerman erin, maar het is één van die twee."

Wijffels denkt verder aan Tijjani Reijnders en Georginio Wijnaldum op het middenveld. Teun Koopmeiners geniet niet de voorkeur van de journalist. "Hij kan ook, maar als je de keuze moet maken tussen Reijnders en Koopmeiners… Ze kunnen wel samen, maar dan moet Reijnders een plek naar achter. Als hij dan ook weg is, heb je niemand die op de winkel past. Maar je hebt Oranje met Koopmeiners gezien en toen had hij het moeilijk."

Voorin heeft Oranje een vergelijkbaar probleem, met een niet compleet fitte Memphis Depay. "Depay is eigenlijk altijd een vraagteken. Iedere keer als je denkt dat het wel weer kan, raakt hij toch weer geblesseerd. De insteek voor het EK is zeven wedstrijden, tot aan de finale. Die gaat hij nooit alle zeven wedstrijden spelen in die korte tijd."

Lees meer:
0 reacties