Wijndal blinkt uit: "Ik wist dat het bij Ajax moeilijk zou worden"

Owen Wijndal in actie namens Royal Antwerp FC
Owen Wijndal in actie namens Royal Antwerp FC Foto: © Pro Shots

Owen Wijndal vertrok afgelopen zomer op huurbasis bij Ajax. Terwijl het de Amsterdammers maar niet lukt om een goede linksback op te stellen, doet de Nederlander het de laatste tijd prima in België. Door De Gazet van Antwerpen wordt hij 'de man in vorm' genoemd.

"Ik voel me goed. Én fit. Laat ik zeggen dat ik in de buurt zit van het niveau dat ik bij AZ haalde", vertelt de vleugelverdediger van Royal Antwerp FC, die aan het begin van het seizoen niet had verwacht nu in België te spelen.

"Ik wilde de strijd aangaan en in de basis staan bij Ajax. Toen Marc Overmars een eerste keer bij mijn zaakwaarnemer aanklopte, speelde ik ook gewoon. Dat veranderde even later, en toen ik merkte dat Ajax nóg een linksback haalde, wist ik dat het moeilijk zou worden. Antwerp was, met de Champions League en jongens die ik al kende, geen verkeerde keuze", blikt Wijndal terug.

De Nederlander keert in de zomer terug in de Johan Cruijff ArenA, waar hij nog tot medio 2027 onder contract staat. "Er is bij Ajax in korte tijd véél veranderd, dat achtervolgt de club nog steeds. Ik probeer gewoon te laten zien dat ik genoeg in mijn mars heb om in de basis te staan, zowel bij Antwerp als bij Ajax."

Lees meer:
0 reacties