Wijndal klaar voor Groningen: "Een goal of een assist zou lekker zijn"

Owen Wijndal
Owen Wijndal Foto: © Pro Shots

Owen Wijndal heeft lang uitgekeken naar een overgang naar Ajax. Nu hij eindelijk deel uit maakt van de selectie van de landskampioen, geniet hij met volle teugen.

"Het is wat ik had verwacht: een hoog niveau en een leuke groep", zo zegt Wijndal op de officiële site van Ajax. "De linksback kende verschillende Ajacieden al voordat hij naar Ajax kwam. "Ik trek veel op met Jurriën Timber, Devyne Rensch, Steven Bergwijn, Brian Brobbey en ook Steven Berghuis kende ik al van Oranje. Naci Ünüvar en Kenneth Taylor komen bij mij uit de buurt. Ze hebben me goed geholpen met de basisregels en tactische dingen. Ik heb me vrij snel aangepast."

"Ik heb hier lang op gewacht en ben hartstikke blij om hier te zijn", zo gaat de verdediger verder. "Ik kan niet wachten om veel wedstrijden voor deze club te spelen. Veel spelen en meegaan naar het WK. Daarnaast wil ik, samen met het team, natuurlijk kampioen worden, de beker winnen en ver komen in de UEFA Champions League."

Wijndal is ook kritisch op zijn eigen spel. "Er kunnen altijd dingen beter. Ik moet nog veel leren en die stappen probeer ik te zetten op trainingen door veel te praten met de trainer en mijn teamgenoten. Ik heb veel de bal en kan aanvallen, daar houd ik van. In deze ploeg hebben de backs een groot aandeel."

Zondag komt FC Groningen bij Ajax op bezoek. "We moeten winnen en ik hoop dat ik deze wedstrijd weer kan laten zien hoe goed ik ben. Een goal of een assist zou lekker zijn. Ik kan niet wachten", zo besluit Wijndal.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
NEC
14:30
Ajax
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
Feyenoord
14:30
Ajax
do
26/01
Ajax
21:00
FC Volendam
zo
29/01
Excelsior
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand