Wilfred Bouma baalde van Ajax-legende: "Was het niet met hem eens"

Wilfred Bouma speelde 37 interlands voor Oranje, maar maakte nooit een WK mee. De verdediger werd in 2006 bijvoorbeeld niet geselecteerd voor het eindtoernooi, al hield de oud-verdediger er destijds een andere mening op na dan voormalig Ajacied Marco van Basten.

"WK’s heb ik helaas niet meegemaakt", vertelt Bouma in gesprek met FC Update. De oud-verdediger van PSV was voor het WK van 2006 geblesseerd, maar knokte zich terug. Toch vond bondscoach Marco van Basten niet dat Bouma mee moest naar Duitsland voor het toernooi. "Toen belde Marco me en zei: ‘Je bent er niet bij’. Daar was ik het niet mee eens."

"Je moet je neerleggen bij de beslissing, maar ik vond dat ik er wel bij hoorde", gaat hij verder. "Maar dan ben je snel uitgepraat, want ik had ook een gedeelte van de competitie niet gespeeld en niet altijd mijn beste niveau gehaald. Dus ik begreep hem wel, maar je hebt nog een hele aanloop en de voorbereiding. Je zat nog vier tot zes weken voor het WK begon, dus ik had de hoop dat ik de kans kreeg in het trainingskamp te laten zien."

"Wat mijn eerste reactie richting Van Basten was toen ik het hoorde? 'Nou, oké, het zij zo, ik ben het er niet mee eens'. Hij zei toen: 'Dat hoef je ook niet te zijn', of iets in die trend. Maar goed, daarna ben ik er wel weer bijgekomen, maar tijdens het WK was ik er niet bij", aldus Bouma.

Lees meer:
0 reacties