Willaert adviseert Ajax: "Dan denk ik niet dat het Ten Hag is"

Erik ten Hag voor het duel tegen Luton Town
Erik ten Hag voor het duel tegen Luton Town Foto: © Pro Shots

Sportjournalist Cristian Willaert ziet niet het nut om te wachten tot Erik ten Hag mogelijk zijn baan verliest in Manchester. Hoewel de coach wordt genoemd als mogelijk terugkerend naar Amsterdam, staat hij momenteel nog steeds voor de groep bij Manchester United.

"Je wilt je spelersgroep renoveren deze zomer. Dat wordt heel moeilijk als je aan nieuwe spelers niet kunt vertellen wie de trainer is', aldus de verslaggever in gesprek met Voetbalpraat. "Ik denk dat zij binnen een paar weken een beslissing gaan nemen. En als dat zo is, dan denk ik niet het Ten Hag is, want het zou mij verbazen als hij binnen een paar weken al aan de kant wordt gezet."

Mocht Graham Potter aangesteld worden is er nog twijfel ontstaan over de staf die hij mee neemt. "Potter wil waarschijnlijk ook een heel team meenemen. Ajax heeft een ander plan en ik vraag me af wat ze gaan doen als een beoogd hoofdcoach zegt: ik neem mijn eigen assistenten mee. Ik vraag me af of dat gaat werken. Het plan is met Dave Vos, Chivu en een assistent die een hoofdcoach meeneemt."

Francesco Farioli wordt ook genoemd als opvolger van John van 't Schip, hoewel hij minder bekend is, ziet de journalist hier geen nadeel in. "Clubs gaan vaak voor een grote naam die uiteindelijk helemaal niet bij de club past, terwijl je veel beter kan gaan voor iemand die heeft laten zien dat hij een team naar zijn hand kan zetten. Garantie krijg je nooit, maar ik denk dat dat veel slimmer is."

Lees meer:
0 reacties