Woerts: "Het bonnetje van tienduizenden euro's gaat naar Ajax"

Ondanks de zorgen richting de bekerfinale, werd de wedstrijd niet stilgelegd door het toedoen van supporters. Toch ging het na de wedstrijd goed mis in de Kuip, zag ook Chris Woerts.

"De supporters deden het helemaal niet goed", begint Woerts in Koffie met. "Ik heb de berichten gehoord over na afloop van de wedstrijd, ik heb gesloopte wc's gezien, ik heb honderden kapotte stoeltjes gezien. Er zijn wc-potter aan gruzelementen geslagen, ik heb teksten op wanden gelezen die er niet om liegen en ik heb spreekkoren gehoord", somt hij op.

"Het was een mooie sfeer met vuurwerk, maar het is natuurlijk een schande dat als je naar een stadion van een collega club gaat, je zoveel schade aanricht", vervolgt de sportmarketeer. "Het bonnetje van tienduizenden euro's gaat nu waarschijnlijk naar Ajax. Je moet je gewoon netjes gedragen."

Het duel begon al in de rook van het vuurwerk, waar van tevoren zeer streng op gecontroleerd zou worden. "Het is echt lachwekkend", stelt Woerts, die het enigszins wel begrijpt dat er toch vuurwerk naar binnen komt. "Er is zo'n druk op de veiligheidsinstanties om de supporters te fouilleren, maar er is ook een drang in die rij. Iedereen wil zo snel mogelijk naar binnen. Op een gegeven moment worden mensen maar gewoon naar binnen geduwd."

"Het zijn ook vaak de onverdachte toeschouwers, vrouwen, kinderen, bejaarden, die dingen mee naar binnen nemen", weet hij. "Dat is het grote probleem."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand