Wout Brama geniet: "Wat helpt, is dat Ajax ook enorm tegenvalt"

Wout Brama bij zijn afscheidswedstrijd
Wout Brama bij zijn afscheidswedstrijd Foto: © Pro Shots

Wout Brama is zeer te spreken over de prestaties van FC Twente, de komende tegenstander van Ajax. Het clubicoon promoveerde een paar jaar geleden met de Tukkers naar de Eredivisie en ziet dat FC Twente nu hard op weg is naar de voorronde van de Champions League.

Brama ziet dat trainer Joseph Oosting een belangrijke rol speelt in het huidige succes. "Die is groot", zegt Brama in het Algemeen Dagblad. "Ik heb hem een paar keer gesproken en dan spat de passie er vanaf. Van de verhalen binnen de club hoor ik dat hij geweldig werk levert. Hij zorgt voor een bepaalde structuur en past qua karakter geweldig bij de club. Het is echt een uitstekende match."

De oud-speler van FC Twente had de derde plek niet aan zien komen. "Laat ik vooropstellen dat het onverwachts komt", geeft hij aan. "Het is nog stabieler dan vorig jaar. Er is echt een stijgende lijn. Wat helpt, is dat Ajax ook enorm tegenvalt. Of Twente binnen een paar jaar zelfs weer landskampioen kan worden? Dat is misschien een droombeeld. Wie weet gebeurt het ooit weer. Maar dan moet de club nog meer stappen maken. En je zal structureler in de top moeten blijven."

Lees meer:
0 reacties