Wout Weghorst naar Ajax? "Zijn marktwaarde is flink opgekrikt"

Wout Weghorst juicht
Wout Weghorst juicht Foto: © BSR Agency

Wout Weghorst kreeg deze week alle schijnwerpers op zich gericht. De 31-jarige spits, die begeerd wordt door onder meer FC Twente en Ajax, scoorde de winnende goal in de eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal op het EK tegen Polen.

Door de belangrijke treffer staat Weghorst ook weer internationaal op de kaart. De vraag is of de spits van Burnley, die nog een eenjarig contract in Engeland heeft, nog haalbaar is voor zijn jeugdliefde FC Twente. "Sinds Weghorst met zijn goal een heel land in extase bracht, terwijl de rest van Europa vol bewondering toekeek, is zijn marktwaarde flink opgekrikt", schrijft FC Twente-watcher Leon ten Voorde in de Tubantia.

Als Weghorst het hele EK niet van waarde was geweest, was een stap naar FC Twente een logisch vervolg. Nu zitten waarschijnlijk steeds meer clubs op het vinkentouw en is het de vraag wat Weghorst gaat doen. "Bij FC Twente hebben ze altijd rekening gehouden met dit scenario. Allemaal leuk en aardig die liefdesverklaringen over en weer, maar eerst het EK afwachten", aldus Ten Voorde, die ook beseft dat Burnley in een luxepositie zit en hoopt dat de marktwaarde van Weghorst verder omhoog schiet.

"De vraag is hoelang FC Twente bereid zal zijn om te hopen op iets", vervolgt de journalist. "Op Weghorst willen ze bij FC Twente uiteraard best wat langer wachten, maar er zal een moment moeten komen waarop de club een signaal krijgt wat haalbaar is of niet. Om ondertussen alvast af te gaan wegen wat de eventuele alternatieven kunnen zijn."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand