Youri Regeer bewust: "Dat kan zich ook tegen je gaan keren"

Youri Regeer juicht na wereldgoal
Youri Regeer juicht na wereldgoal Foto: © Orange Pictures

Regeer werd met Ajax al eens landskampioen en weet dus hoe het is om een grote prijs te winnen. Met FC Twente gaat de jongeling misschien uitkomen in de Champions League.

"Mijn debuut zal me altijd bijblijven. Eerst in een bekerwedstrijd en vervolgens maakte ik in de belangrijke wedstrijd tegen PEC Zwolle mijn basisdebuut in de Eredivisie. Dat is twee jaar geleden, in het kampioensjaar. Ik was er ook bij toen we thuis tegen SC Heerenveen kampioen werden. Dan zie je hoe snel alles kan veranderen. Dat is helaas ook voetbal. Maar ik denk zeker dat Ajax hier overheen gaat komen en sterker gaat terugkomen", weet Regeer bij De Telegraaf.

Met FC Twente strijdt hij voor de derde plek en dus de Champions League. "Champions League is het hoogst haalbare in het clubvoetbal. Er is niks mooiers om in te spelen dan dat." Regeer kan in het miljoenenbal ook zijn minuten maken, al weet hij zelf nu ook nog niet op welke positie dat zou zijn. "Het is moeilijk als je door het elftal wordt geslingerd. Dat kan zich ook tegen je gaan keren."

"Ik heb een periode als linksback gespeeld. Daarna heb ik op het middenveld gespeeld, als rechtsback en zelfs nog een paar wedstrijden als linksbuiten. Uiteindelijk wil je je gewoon meer op een vaste positie gaan richten. Daar heb ik het met de trainer over gehad. Bij Ajax heb ik als nummer zes (controlerende middenvelder, red.) en als nummer twee (rechtsback, red.) gespeeld en daar wil ik me nu bij FC Twente ook op gaan richten", besluit Regeer.

Lees meer:
0 reacties