Youri Regeer blikt terug: "Bij Ajax zag hij mij als rechtsback"

Jong Oranje wordt geleid door Michael Reiziger. Youri Regeer, inmiddels speler van FC Twente, is bekend met Reiziger. De twee werkten eerder samen, voor Regeer een makkelijke manier om bij Jong Oranje binnen te komen.

"Ik heb altijd fijn met hem samengewerkt", zegt Regeer. "Het helpt natuurlijk dat ik hier makkelijk met hem kan praten. Dat kon bij Ajax ook. We hebben een prima band samen. Of ik er voordeel bij heb dat hij mij al kende? Dat durf ik niet te zeggen. Uiteindelijk word je beoordeeld op hetgeen je laat zien op het veld. Maar natuurlijk is het fijn als je een trainer kent. Dat helpt wel mee in de samenwerking. Michael is een uitstekende trainer, hij weet wat hij aan mij heeft."

In zijn tijd bij Ajax diende Reiziger ook als persoonlijk 'goeroe'. "Michael weet als geen ander hoe je verdedigende situaties moet oplossen", zegt Regeer lovend. "Het is zijn kracht om dat ook nog te kunnen overbrengen op de groep."

Reiziger had ook invloed op zijn carrière nu. "Bij Ajax hield Erik ten Hag een plaatje voor dat hij mij als rechtsback zag. Reiziger en ik zijn daar toen mee aan de slag gegaan. Winston Bogarde was daar ook bij betrokken. Waar dat over gaat? Hoe ik positioneel moet staan, aanvallend en verdedigend. Dat gaat van kleine details tot globale dingen."

Lees meer:
0 reacties