Zaakwaarnemer haalt uit: "Hij heeft Heitinga schofterig behandeld"

Heitinga met Mislintat op De Toekomst in Amsterdam
Heitinga met Mislintat op De Toekomst in Amsterdam Foto: © Pro Shots

Rob Jansen heeft geen goed woord over voor de handelingen van Sven Mislintat. De zaakwaarnemer van John Heitinga is ervan overtuigd dat zelfs als Heitinga kampioen was geworden en de topwedstrijden had gewonnen, hij komend seizoen geen trainer van Ajax was geweest.

"Mislintat loopt sinds 11 april rond op De Toekomst en heeft sindsdien drie keer een deel van de training van John bezocht. Nooit was hij bij een voor- of nabespreking, nooit heeft hij naar de visie van John gevraagd, nooit heeft hij met de trainer gespard over de speelwijze of de opstelling en nooit heeft hij uitgebreid met hem gesproken", vertelt Jansen in De Telegraaf.

De agent gaat verder: "Tot donderdag toen hij Heitinga kon vertellen dat hij kon opdonderen. Mislintat had het over een respectvol en professioneel onderhoud. Maar ik weet wel beter. Het was heel vervelend", onthult Jansen. Volgens hem kiest de nieuwe technisch directeur van Ajax er 'bewust voor niet te zien wat Heitinga heeft gepresteerd'. "John kwam binnen na zeven Eredivisie-wedstrijden zonder zege. Zeven! Sommige spelers spraken niet eens meer met elkaar en de moraal was tot onder nul gezakt. Hij heeft de energie teruggebracht en is vanuit de Ajax-gedachte gaan herstructureren."

Jansen is duidelijk: "Zo is Heitinga wél behandeld: schofterig. We hebben een contract opgesteld, waarin staat dat hij de komende twee seizoenen minimaal assistent bij het eerste zou worden. Wie er ook als hoofdcoach zou worden aangesteld. Het dna van de club moest door hem worden bewaakt en daar waren de directie, rvc en Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar het roerend mee eens. Maar Mislintat kwam binnen en lapt nu dat contract gewoon aan zijn laars."

"Als hij begin april tegen John had gezegd: beste jongen, er komt een nieuwe hoofdtrainer en jij gaat hem assisteren, dan was er niks aan de hand geweest en had John hem nog een hand gegeven ook. John was bereid een stap terug te doen. Nu heeft Mislintat een kind van de club tot na de competitie laten bungelen, terwijl John meerdere keren bij de directie om eerdere duidelijkheid heeft gevraagd", haalt Jansen uit.

Hij heeft dan ook geen goed woord over voor Mislintat. "En dan zegt-ie met droge ogen dat Ajax Heitinga gaat helpen. Ja, naar de klote. Welke vervangende functie gaan ze hem aanbieden? Algemeen directeur of hoofd opleidingen? Daar is hij niet geschikt voor en die ambitie heeft hij helemaal niet. Door één man, die wordt gesteund door chief sports officer Maurits Hendriks, loopt John volkomen onnodig een enorme carrièrebeschadiging op. John lag zogenaamd op pole position. Laat me niet lachen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
Ajax
12:15
FC Utrecht
zo
10/03
Ajax
14:30
Fortuna Sittard
zo
17/03
Sparta Rotterdam
16:45
Ajax
zo
31/03
PEC Zwolle
12:15
Ajax
do
4/04
Ajax
21:00
Go Ahead Eagles
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
8 FC Utrecht 23 -1 32
Bekijk de hele stand