"Ze hebben mijn club vergiftigd met DNA van Ajax Amsterdam"

Johan Cruijff ArenA
Johan Cruijff ArenA Foto: © Pro Shots

PEC Zwolle staat er op financieel gebied al een aantal jaar niet al te best voor. Remco Regtorschot hoopt dat het goed komt met zijn club, die trekjes weg lijkt te hebben van Ajax.

"In Zwolle zijn de financiële gevolgen al een paar jaar voel- en zichtbaar op het veld, ook al kloppen de scheepspapieren. Geld om een belofte na te komen aan laagvlieger Sam Kersten ontbreekt en we zullen ons niet voor niets verliezen in huurspelers, korte contracten zonder restwaarde en gokjes met gekneusde spelers", opent Remco Regterschot in De Stentor.

"De onzekere toekomst van het Zwolse profvoetbal lijkt in handen te liggen van mannen zonder Wikipedia-pagina en PEC-dna. Cynisch noteerde ik de steekwoorden ‘Ajax’, ‘Amsterdam’, ‘amateurkeeper’, ‘golfclub’ en ‘hockeystick’ tot collega en Kowet-fan Paolo langsliep. ,,Zo, eindelijk wat minder pessimistisch over je cluppie?’’ Betrapt legde ik het kladblokje weg en mompelde tegen mezelf dat ik een beetje positief moest blijven", vervolgt hij.

Daarna volgde goed nieuws: "Het was direct alsof ik goed nieuws afdwong: Kamohelo Mokotjo wil terug naar Zwolle, een van de beste voetballers uit onze clubgeschiedenis. Zuid-Afrikaans betoncement van ons sterrenteam uit 2014, net 33 jaar, Nederlands paspoort, topfit (zegt-ie zelf) en bereid om zich te bewijzen in een proefperiode. Say no more, rol die blauwwitte loper uit!".

"Mark Coonen vindt echter: ,,Een speler die zegt dat hij fit is en in het verleden bij PEC heeft gespeeld. Ja, dan kunnen we Wiljan Pluim ook wel terughalen.’’ Maar Mokotjo mocht hem bellen, hoor. Ze hebben mijn club vergiftigd met dna van Ajax Amsterdam, Robert", besluit Regterschot teleurgesteld.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand