"Zie niet gebeuren dat hij Ajax direct naar zijn hand kan zetten"

Francesco Farioli
Francesco Farioli Foto: © Pro Shots

Kersvers Ajax-trainer Francesco Farioli heeft bekend gemaakt een staf van vier mensen mee te nemen. ESPN-analist Kees Luijckx vindt dit te veel, zo laat hij weten in het programma Voetbalpraat.

Dave Vos zal de enige zijn die binnen de technische staf het Ajax DNA zal bewaken. "Als ik een club was, zou ik in mijn technische staf altijd één of twee mensen hebben die de rode lijn bewaken. Mensen die goed zijn in wat ze doen. Het gaat over Ajax-DNA, maar het hoeft niet altijd een assistent-trainer te zijn. Dat zijn soms ook de masseurs of teammanagers."

"Ik vind het sowieso een risico door zo’n grote staf vanuit zijn netwerk neer te zetten bij Ajax', vervolgt de ex-prof. "Ik snap dat hij een bepaalde rugdekking wil hebben, maar ik blijf het een risico vinden. Ik zie niet dat hij Ajax direct even naar zijn hand kan zetten. Hij heeft daar echt tijd voor nodig, zo zie ik dat."

Lees meer:
0 reacties