Ziyech zorgt voor twijfels: "Kennen hem uit zijn periode bij Ajax"

De story van Abdullah Ziyech
De story van Abdullah Ziyech Foto: © Instagram - Abdullah Ziyech

Hakim Ziyech heeft de overstap gemaakt naar Galatasaray. Theo Janssen verwacht dat de fitheid van de oud-speler van SC Heerenveen, FC Twente en Ajax een cruciale rol gaat spelen in zijn transfer. De analist weet dan ook niet of de Marokkaans international de juiste keuze heeft gemaakt.

"Ik vind dat lastig omdat hij de laatste jaren natuurlijk bijna niet gevoetbald heeft", zegt Janssen in de studio van RTL 7. "We kennen hem allemaal uit zijn periode bij Ajax. Hij heeft bepaalde kwaliteiten. Zijn traptechniek, voorzet en inzicht. Maar hij speelt ook met heel veel risico."

Gertjan Verbeek heeft twijfels over de fitheid van Ziyech, al zag hij hem wel een uitstekend WK spelen. "Hij is het niet verleerd. Alleen de grote vraag is hoe fit hij is. Is hij in staat om in dat Turkse voetbal, wat ook emotioneel en fysiek is, het een heel seizoen vol te houden? Het is lang geleden dat hij veertig wedstrijden per seizoen speelde."

Voor veel mensen kwam de stap naar Turkije uit de lucht vallen. Janssen: "Het is een goede competitie, maar niet het allerhoogste niveau. Hij is dertig jaar, dan moet je in Turkije nog wel een paar jaartjes mee kunnen. Ik verwacht dat hij daar het verschil nog wel kan maken."

Lees meer:
0 reacties