Zondag al titel? "Toch denk ik dat PSV daar niet gaat winnen"

Leon Bergsma
Leon Bergsma Foto: © Pro Shots

Voor Leon Bergsma, speler van FC Aarau uit Zwitserland, is de titelstrijd een bijzonder interessant gevecht. De voormalig-Ajacied denkt dat Ajax de meeste kans heeft om als winnaar uit de strijd te komen.

"Ajax zit in een fase die je vaak bij andere clubs ziet, maar eigenlijk nooit bij die club. Het gemis van Remko Pasveer, Noussair Mazraoui en Antony merk je zeker. Die vastigheid die je voor de winterstop had, ontbreekt nu heel erg", stelt Bergsma in gesprek met Ajax Showtime.

Bergsma begrijpt niet dat spelers nu al bezig zijn met toekomstige transfers. "Je speelt bij één van de mooiste clubs van Europa. Het zou niet uit moeten maken, want je speelt altijd voor de prijzen en in de Champions League. Ik kan wel snappen dat het gaat meespelen als je een aflopend contract hebt of je hoort van je zaakwaarnemer dat er interesse is, maar dat moet je wel kunnen uitzetten tijdens de wedstrijd."

Bergsma denkt dat Ajax 'gewoon' kampioen wordt en dat PSV dus aan het kortste eind trekt. "Het zijn twee ploegen die beide nog iets hebben om voor te spelen. Ik verwacht dat ze hun speelstijl niet zullen aanpassen en dat beide teams met hoge druk gaan spelen en “gewoon” gaan aanvallen. Ik denk dat Ajax gaat winnen omdat ze meer kwaliteit hebben. Als ze dat doen zou dat een grote stap zijn richting de titel."

"Als ze winnen is er een goede kans dat ze zondag kampioen worden. PSV wint bijna nooit uit bij Feyenoord, al moet ik wel zeggen dat Feyenoord deze week een zware week heeft. Toch denk ik dat PSV daar niet gaat winnen. Bij een gelijkspel ben je officieus kampioen en wordt het officieel tegen sc Heerenveen. Ook mooi in de Johan Cruijff ArenA."

Dusan Tadic met de schaal

Ajax wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

Ajax is al kampioen, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van Ajax nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties