Zorgen om Ajax groter: "Bepaalde personen op de verkeerde plek"

Pascal Heije in actie tegen Ajax
Pascal Heije in actie tegen Ajax Foto: © Pro Shots

Pascal Heije maakt zich zorgen om zijn voormalige voetbalclub. Volgens hem is de huidige staat van de jeugdopleiding niet zoals het is geweest en de voormalig voetballer denk echter te weten waar het probleem ligt bij de Amsterdammers.

"Er ontbreekt Ajax-DNA bovenaan bij de club en de jeugdopleiding. Ik denk dat er bepaalde personen op de verkeerde plek zitten", stelt Heije in gesprek bij Veronica Offside. "Casimir Westerveld van de hoofd jeugdopleiding bijvoorbeeld. Ik heb andere namen genoemd die geschikter zijn voor zijn functie. Wim Jonk of Marciano Vink bijvoorbeeld."

Heije had zelf ook wel een rol zien zitten bij zijn voormalige werkgever. "Ik ben zelf nooit uitgenodigd door Casimir. Sjaak Swart is naar hem toegelopen en heeft wat druk opgevoerd. Daarom werd ik gebeld. Maar als ik kandidaat was, had hij wel meer met mij over voetbal gesproken. Je kan mij niet aannemen op basis van mij verleden. Met Marijn Beuker heb ik ook gesproken. Dat was een fijn gesprek."

Heije liep echter anderhalve maand stage bij Ajax, alleen daar bleef het ook bij. "Toen ik mijn mond open trok kreeg ik te horen dat ik een jaar onbetaald stage moest lopen. Daar heb ik voor bedankt. Het gaat heel slecht met de jeugd. Ze krijgen echt een pak slaag van sommige elftallen. Er zijn grote namen die gesolliciteerd hebben voor een rol die gewoon worden afgewezen.", aldus Heije.

Lees meer:
0 reacties