Zorgen voor Ajax-duo: "Hij moet Van Gaal al hebben overtuigd..."

Klaassen en Tahiri in duel
Klaassen en Tahiri in duel Foto: © Pro Shots

Het WK komt steeds dichterbij voor het Nederlands elftal en dus zal bondscoach Louis van Gaal langzaamaan zijn selectie samen gaan stellen. Volgens Valentijn Driessen en Mike Verweij moeten Davy Klaassen en Brian Brobbey zich zorgen gaan maken.

Beide spelers hebben momenteel geen basisplaats bij Ajax. "De middenvelder, wiens selectie voor Van Gaal altijd een abc’tje is, startte in Engeland niet voor het eerst op de bank", zagen Verweij en Driessen, doelend op de wedstrijd tegen Liverpool. "Hoewel het niet liep, deed Schreuder geen beroep op hem. Klaassen moet Van Gaal al hebben overtuigd, want anders gaat het WK aan zijn neus voorbij", zeggen ze in De Telegraaf.

Over Brobbey: "De spits reageerde hevig teleurgesteld op het feit dat hij in de Ajax-basis plaats moest maken voor Kudus. Tegen Heerenveen schoot Brobbeast met de 5-0 de frustratie van zich af. Bij zijn invalbeurt tegen Liverpool had Virgil van Dijk zijn handen vol aan het Amsterdamse blok beton."

De opdracht voor de jonge spits is volgen Verweij en Driessen duidelijk. "De Nations League-wedstrijden tegen Polen en België lijken bij uitstek geschikt om Brobbey eens te testen in Oranje. Doet hij het goed, dan kan het WK in Qatar in november zo maar eens zijn bestemming zijn in plaats van enkele weken vakantie te houden."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand