"Zou me niet verbazen als Akpom duurste spits van de Eredivisie is"

Chuba Akpom
Chuba Akpom Foto: © BSR Agency

Wim Kieft sluit niet uit dat er een flink bedrag voor Chuba Akpom op tafel gelegd gaat worden door een Engelse club. De analist is niet helemaal overtuigd van de spits van Ajax. 

Akpom moet het in zijn eerste jaar bij Ajax doen met een reserverol achter Brian Brobbey. Volgens Kieft heeft de Engelsman een gevoel voor de goal, maar ontbreekt het verder aan de kwaliteiten om de top te halen. "Omdat Akpom voor een Ajax-spits tekort komt in andere facetten staat hij niet altijd in de basis bij John van ’t Schip. Akpom kan beter worden, maar wordt nooit een topspits", stelt hij in de Telegraaf

Ajax betaalde vorige zomer ruim twaalf miljoen euro voor de 28-jarige afmaker, maar Kieft kijkt niet op als de Amsterdammers meer terugkrijgen. "Het zou niet verbazen als hij toch de duurste spits van de Eredivisie is. Omdat ze hem in Engeland kennen van zijn avonturen langs talrijke clubs in lagere divisies, omdat hij scoort bij Ajax en omdat hij de Engelse nationaliteit bezit. Kapitaalkrachtige clubs uit de Premier League zouden zomaar 30 miljoen euro kunnen neertellen", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties